Új extrákkal bővülnek a WolfVision termékei

Megújúló Cynap mellé új termékek is érkeznek

 

TOVÁBB

légy Te az első

Public Display kontra LCD TV

Utána jártunk a nagy kérdésnek 

 

TOVÁBB

légy Te az első

Tárgyalótermi kollaboratív megoldás a Vivitektől!

Bemutatkozik a Vivitek kollaboratív rendszere!

TOVÁBB

légy Te az első

Vezeték nélküli tárgyalótermi megoldás a NEC-től!

Bemutatkozik a NEC Kollaboratív eszköze!


TOVÁBB

1 hozzászólás

Public Display kontra LCD TV

    Hetente több email és telefon érkezik hozzánk a következő  kérdéssel. Miért jobb üzleti felhasználásra, bolti reklámfelületnek és  digitális információs táblának az ipari LCD monitor, a már közértben is kapható  nagyobb LCD TV helyett? Hiszen sok helyen látni kirakatba kihelyezett LCD tévéket,  a beépített médialejátszóikkal használva (akadozó videó, folyton megjelenő menü)  mi pedig ilyenkor a fejünket fogjuk.
Ennek fogunk most részletesen utána járni.

Más felhasználási mód
    Tévék és ipari LCD megjelenítők között a legnagyobb különbség a felhasználás  módja. Az otthoni felhasználású tévék napi üzemideje ritkán haladja meg a napi  5 órát, mindezt kellemes szobahőmérsékleten töltve, durva környezeti  behatásoktól mentesen.  A tervezés és a  gyártás is e körülmények figyelembevételével zajlik. Javítás esetén visszakövethető a felhasználás módja és szélsőséges használat esetén a gyártó visszavonhatja a garanciát.
    Ezzel szemben az ipari LCD paneleknek nem ritkán működnek  24/7 üzemidőben, széles tartományban változó hőmérsékleten. Emellett gyakran  extrém környezeti változókkal, mint a por és magas páratartalom is számolni  kell.

 
Hővédelem
    Az előbb említett hőmérsékleti tényezőkre felkészülve az ipari LCD-k egyedi  hűtési eljárásokkal rendelkeznek. Többfokozatú programozható ventilátor és a  fejlett hővédelmi elektronika szükség eseti lekapcsolása védi a panelt a  károsodástól.
    Többrétegű panel nem csak fizikai védelmet biztosít, de még  a hővédelemben is nagy szerepe van.  
Az ipari LCD tervezésekor figyelembe vették az álló illetve fekvő módú  felhasználást és ennek megfelelő hőáramlást. Egy hagyományos TV panel ezért sem  használható álló módban.

Lényegesen jobb  képminőség
    Egy hagyományos TV készülék rengeteg képjavító áramkörrel rendelkezik,  leginkább a TV adás minősége miatt. Ezek viszont csak rontják a számítógépes  jelet, a képminőségen tapasztalható a romlás. A háttérvilágítás egyeletlensége miatt homogén szín megjelenítéskor gyakran felfedezhető a foltos  kép, az úgynevezett felhősödés. Régen a plazmakijelzők sajátossága volt, hogy a  képen nem változó tartalom beégése. Nem rendeltetésszerűen használt LCD-TV a  csekély védelem miatt a mai napig képes beégni. (Lehet, látott már pl. ottmaradt start  menüt a bal alsó sarokban)
    Ezzel szemben az ipari kijelzők kifejezetten különböző  felbontású és minőségű jelek fogadására készültek. Kifinomult beégés elleni  védelem, pontosabb szürkeárnyalat és egyenletes háttérvilágítás jellemzi.  Ezek mellett gyári megoldás létezik a távoli vezérelhetőségre  és állapotlekérdezésre.  
     
A NEC Public Display  megoldásai


E Sorozat
Belépőszintű Ipari megoldások, 12/7 ajánlott üzemidővel és maximum 400cd/m2  fényerővel elérhető. A magas minőség már kedvező áron elérhető.  
V sorozat
Value sorozat már 24/7 felhasználhatósággal rendelkezik, 500cd/m2  fényerő és OPS slot is társul.
P sorozat
Az igazi professzionális választás. Az OPS slot mellett elérhető a 700cd/m2  fényerő és tükröződés gátló felület is.
Videófal megoldások
NEC palettáján megtalálhatóak az igazán videófalba illő monitorok is. Két  képernyő között alig látható kerettel (mindösszesen 3.5mm) lenyűgöző  videófalakat lehet létrehozni.    
Érintő képernyős és törésálló kivitelek
NEC monitorok elérhetőek 6 vagy 10 pontos érintős kivitelben, vagy éppen a  maximális biztonság érdekében törésálló üvegfelülettel is.     

 


DNN Team

  • Hozzászólások

  • Hozzászólás írása

  • Az e-mail címét harmadik fél részére nem adjuk ki.

DNN Professional Graphics Kft. Minden jog fenntartva 2011. Az oldalon szereplő bármely információ és kép felhasználása kizárólag engedéllyel történhet.

 

DNN Professional Graphics Kft. | 1071 Budapest, Peterdy u. 15. | Telefon: +36 1 8888 366 | E-mail:

Webáruház készítés: scenedesign